Wat is een buddywerking?

De formule is op zich vrij eenvoudig: één vrijwilliger (‘buddy’) wordt gekoppeld aan één persoon met psychische kwetsbaarheid (‘deelnemer’). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel, gaan wandelen, eens fietsen of naar de film,…

Voor de concrete invulling van het contact wordt rekening gehouden met de verwachtingen en mogelijkheden van beiden.

Een getuigenis van een deelnemer

“Mijn buddy is een houvast in mijn leven geworden: op regelmatige tijdstippen is er iemand die tijd en aandacht voor mij vrij maakt- geheel vrijwillig. Zij is mijn trouwe supporter: ze moedigt mij aan maar ondersteunt mij ook als het minder goed gaat.”

Waarom een buddywerking?

Mensen met een psychische kwetsbaarheid raken soms sociaal geïsoleerd en vinden moeilijk aansluiting bij anderen in de samenleving. Het vriendschappelijk contact met de buddy kan dit isolement helpen doorbreken. Het contact verloopt zo gelijkwaardig mogelijk en is niet hulpverleningsgericht – op die manier symboliseert de buddy een beetje de wereld buiten de hulpverlening.

Een getuigenis van een buddy

“Het is een fijne ervaring om als mens in alle eenvoud samen met iemand anders te mogen delen, in evenwaardigheid, wetend dat ik juist in deze eenvoud steun kan betekenen voor de andere.
Het doet zo’n deugd om niets te “moeten” doen of geen resultaat te moeten bekomen. In eenvoud samen te mogen zijn is waardevol en er allebei mogen van genieten, wat we ook ondernemen en delen.
Het is fijn om een buddy te zijn.”

Interesse? Contacteer ons

  • Cluster noord : Kathleen Vanassche, Hoefijzerlaan 40, Brugge, brugge@buddywerking.be , 0499 75 23 79
  • Cluster Zuid : Barbara Dermaut, Stationsstraat 127, Beernem, houtland@buddywerking.be , 0490 58 90 17
  • Cluster West : Tamara Beschuyt, Zwaluwenstraat 109, Oostende, oostende@buddywerking.be , 0491 15 71 07

Meer info :

http://www.buddywerking.be

X
X
X
X